Somaj

So´maj´

    (sô`mäj´)
n.1.A society; a congregation, a worshiping assembly, or church, esp. of the Brahmo-somaj.
References in periodicals archive ?
Tenders are invited for Constructing samajik sabhagruh at somaj taluka igatpuri distt nashik
Cuvinte-cheie: cicluri economice, alegeri locale in Romania, somaj, comportament vot
Modelele de covarianta--hazard proportional au indicat faptul ca nivelele ridicate de ideatie suicidara, depresie, somaj si disperare au fost factori de risc semnificativ pentru suicid.
2) Dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private prevazute de lege este facultativ si nerecomandat.
800 de locuri noi de munca, in cadrul SRT-D inscrise in Program, a asigurat compensarea, in mare masura, a facilitatilor fiscale acordate si a condus la scaderea cheltuielilor cu ajurorul de somaj.
Tenders are invited for Constructing To Delwada Somaj Road Joing Palej Nareshwar Sh Km.
A face fata pierderii locului de munca, intr-o perioada de recesiune economica, si a face fata unei perioade de somaj care decurge automat din pierderea locului de munca reprezinta o situasie dificil de rezolvat, care pune in impas pe majoritatea lucratorilor.
Daca anumisi tineri care au slujbe precare si/sau temporare evolueaza rapid spre un loc de munca mai stabil si mai promitator, alsii nu reusesc sa iese din situasia de precaritate, de sub incidenta riscului de saracie, de somaj, de inactivitate.
In egala masura, se poate observa si o cultivare a logicii foiletonisticii (in cazul relatarilor despre somaj sau in cazul relatarilor despre evolutia pietei imobiliare).
Ele au fost reunite in Codul asigurarilor sociale promulgat in 1911 si au fost completate ulterior printr-un regim de asigurari de invaliditate si boala pentru angajati (1911), asigurari de deces (1911) si asigurari pentru somaj (1929).
Principalele componente ale sistemului de asigurari sociale sunt: asigurarile de pensii (pentru batranete, invaliditate, supravietuitori), asigu-rarile de boala, asigurarile pentru accidente de munca, asigurarile de somaj, asigurarile pentru ingrijirea pe termen lung (asigu-rarea de dependenta).