Stabilitate


Also found in: Legal.

Sta`bil´i`tate

    (~tāt)
v. t.1.To make stable; to establish.
References in periodicals archive ?
Creand servicii publice specializate, cu atributii bine determinate, si cautand sa le asigure stabilitate, Regulamentele Organice au facut un pas important spre unitatea administrativa a tarii.
Daca acceptam pledoaria conservatoare pentru sens si stabilitate, dar si cea socialista pentru asumarea lor critica, sunt de parere ca am putea discuta despre comunitarianism critic.
Autorul accentueaza astfel factorii institutionalizarii religioase si chiar tinde sa supraaprecieze rolul "libertatii academice" (34) prin configurarea rolului religiei ca element central de stabilitate si ca o conditie primara de solutionare a crizei de legimitate in perioada contemporana.
Dupa absolvirea invatamantului superior, numerosi tineri europeni isi schimba statutul pe piata muncii, mergand chiar pana la a se retrage de pe piata muncii pentru o lunga perioada de timp sau la a-si relua studiile, inainte de a-si gasi un loc de munca care sa le ofere perspective de cariera si o anumita stabilitate, mai ales economica.
In functie de acesta, lumea se poate caracteriza prin stabilitate si echilibru si poate evolua spre progres sau dimpotriva, intr-un climat de insecuritate si instabilitate viitorul poate fi incert si poate genera confruntari sau "razboi tuturor impotriva tuturor".
De exemplu, majoritatea modelelor de cultura existente si de comportament la locul de munca presupun stabilitate culturala si pun accentul pe potrivirea dintre o cultura data si anumite practici manageriale si motiva-tionale.
Dupa 1990 politica externa a Romaniei s-a axat in special, catre formarea unei relatii privilegiate cu SUA, considerate ca pilon de securitate si stabilitate pe vaste spatii geografice, emanand autoritate si control relativ.
nu orice grup dezvolta o cultura organizationala, ci doar acela in care putem vorbi de o anumita stabilitate in timp a membrilor grupului, care ajung sa impartaseasca o istorie comuna si un proces comun de invatare;
Treptat, in acest context international, s-a impus opinia ca Tratele din 1919-1920 sa fie completate cu altele noi, care sa asigure o mai mare stabilitate lumii contemporane.