Segesta

(redirected from Acesta)
Also found in: Encyclopedia.

Se·ges·ta

 (sĭ-jĕs′tə, sĕ-jĕs′tä)
An ancient city of northwest Sicily near modern-day Alcamo. Traditionally a Trojan colony, it was a Carthaginian dependency after c. 400 bc but declined during the first century.
American Heritage® Dictionary of the English Language, Fifth Edition. Copyright © 2016 by Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company. Published by Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company. All rights reserved.
Mentioned in ?
References in periodicals archive ?
(13) [xxx], te rog respectuos sa ai decenta de a nu mai posta comentarii de genul acesta, acolo au murit multi oameni iar altii vor suferi toata viata, daca articolele nu sunt pe placul tau nu citi.
The family level phylogeny for Limidae (Figure 2) showed strong support for the genera Limaria, Lima, Acesta, and Ctenoides.
Premisa de la care am plecat in analiza datelor este aceea ca, parcursul socioprofesional al unei persoane se deride cu mult iainte ca acesta sa fi luat contact cu piata mundi.
Astfel, Gabriel Petrea scrie intr-un comunicat bine simtit ca Mihai Sturzu, impus de Victor Ponta, in urma cu doi ani, la sefia TSD, nu ii reprezinta pe tinerii din partid si ca, la Congresul PSD, acesta a avut cel mai ipocrit discurs din istoria partidului, vorbind fara jena in numele propriului interes.
Argumente privind admiterea solutiei existentei conflictului de competenta in situatia in care acesta se iveste intre sectii sau complete specializate ale aceleiasi instante judecatoresti.
Acesta seamana indeaproape cu somnul fiziologic, este lipsit de vise si, de regula, este odihnitor.
"Se simte raspunzator pentru destinul sau, dar acesta nu se simte raspunzator pentru el.
Era o fetiscana frumoasa si mandra, cu trei funde late de catifea pe fusta, care nu l-ar fi lasat in ruptul capului sa vada ca ii place sa-l priveasca, ci se uita pe furis, cu ochi scaparatori, cand acesta nu o vedea.
Acesta este neconventionalul cunoasterii finitinfinite a oricarei entitati, dincolo de aceste limite este nedeterminatul, adica neconventionalul, asta nu inseamna ca nu exista.
casa batranul-ui are spus acesta batranul-ui old man-GEN old man-DAT b.