pacate

pa´cate

    (pā´kãt)
a.1.Appeased; pacified; placated; tranquil.
Webster's Revised Unabridged Dictionary, published 1913 by G. & C. Merriam Co.
Mentioned in ?
References in periodicals archive ?
Folositor lucru si semn de foarte mare dreptate e osandirea propriilor pacate. Predici la sarbatori mparatesti si cuvantari de lauda la sfinti, Fecioru D., trans.
Alexander Tagum, provincial director of Cotabato Police Provincial Office (CPPO), identified the suspects as Abie Sultan alias Bulaw; Randy Lagum Villagonzalo; Rodel Pacate Malasan; Nurhidin Omar Dumacon; a certain Jocelyn; and four others.
Din pacate, prin frecventa sa, s-a ajuns ca insomnia sa fie definita drept un impediment al societatii moderne.
En outre, l'Europe y est souvent une instance qui sanctionne ou qui impose des regles (voir par exemple un article tel que << Comisia Europeana iarta Romaniei sapte "pacate" fata de legislada UE, dar o sanctioneaza pentru alte sapte (18) >>, Adevarul.ro, 21/11/2013).
Se tine de pacate cu sfintenie, ia "nota de nota", ceea ce "denota interes" si, pentru ca l-a muscat odata cainele, are mereu remuscari.
de a fi condusi altfel decat dupa ideile pe care le-am enuntat in cuvantarea mea si care sunt la baza vietii mele politice, sprijinite pe pastrarea ordinei in folosul natiei, care altfel poate cadea in pacate mai grele decat ale vechiului regim.
Din pacate, insa, fata de bogatia de idei si complexitatea de probleme ale capitolelor precedente, aici ne confruntam cu o relativa unilateralitate, sau mai precis unidimensionalitate a viziunii autorului asupra problematicii filosofiei contemporane.
Din pacate insa, cei mai multi dintre ei refuza tratamentul profesional, deoarece considera ca nu sufera de o afectiune de natura psihica.
Din pacate, dra procuror Macovei a externalizat problema, la ordin, lansand teoria loviturii de stat.
Derivei ideologice din timpul administratiei Clinton ii urmeaza, din pacate, revirimentul experimentat sub presedentia lui George Bush Jr., cand neoconservatorii devin vocea dominanta in cadrul Partidului Republican, eclipsand tusele conservatoare oarecum mai moderate si mai pragmatice a la Henry Kissinger.
De multe ori, la cabinetul de consultatie, au fost adusi adolescenti, considerati de familie "bolnavi" care nu prezentau insa decat trairile si atitudinile specifice varstei lor, asa-numite crize adolescentine, care, din pacate, erau uneori generate sau amplificate de criza prin care trecea intregul grup familial (16).
La noi, din pacate, cele bune merg indarat, iar cele rele merg inainte.