pacate

pa´cate

    (pā´kãt)
a.1.Appeased; pacified; placated; tranquil.
Mentioned in ?
References in periodicals archive ?
Alexander Tagum, provincial director of Cotabato Police Provincial Office (CPPO), identified the suspects as Abie Sultan alias Bulaw; Randy Lagum Villagonzalo; Rodel Pacate Malasan; Nurhidin Omar Dumacon; a certain Jocelyn; and four others.
Din pacate, prin frecventa sa, s-a ajuns ca insomnia sa fie definita drept un impediment al societatii moderne.
Se tine de pacate cu sfintenie, ia "nota de nota", ceea ce "denota interes" si, pentru ca l-a muscat odata cainele, are mereu remuscari.
de a fi condusi altfel decat dupa ideile pe care le-am enuntat in cuvantarea mea si care sunt la baza vietii mele politice, sprijinite pe pastrarea ordinei in folosul natiei, care altfel poate cadea in pacate mai grele decat ale vechiului regim.
Din pacate, insa, fata de bogatia de idei si complexitatea de probleme ale capitolelor precedente, aici ne confruntam cu o relativa unilateralitate, sau mai precis unidimensionalitate a viziunii autorului asupra problematicii filosofiei contemporane.
Din pacate insa, cei mai multi dintre ei refuza tratamentul profesional, deoarece considera ca nu sufera de o afectiune de natura psihica.
Din pacate, dra procuror Macovei a externalizat problema, la ordin, lansand teoria loviturii de stat.
Derivei ideologice din timpul administratiei Clinton ii urmeaza, din pacate, revirimentul experimentat sub presedentia lui George Bush Jr.
De multe ori, la cabinetul de consultatie, au fost adusi adolescenti, considerati de familie "bolnavi" care nu prezentau insa decat trairile si atitudinile specifice varstei lor, asa-numite crize adolescentine, care, din pacate, erau uneori generate sau amplificate de criza prin care trecea intregul grup familial (16).
La noi, din pacate, cele bune merg indarat, iar cele rele merg inainte.
Din pacate, el nu poate fi abordat dintr-o perspectiva empirica, respectiv senzoriala, caci omul nu dispune de simturi care sa poata percepe continuitati, toate simturile noastre fiind calibrate pe alternante.
Progresul stiintific in medicina a permis o mai buna cunoastere a etiologiei, a mecanismelor si a posibilitatilor de diagnosticare a dementei, dar, din pacate, fara o reflectare in descoperirea unor terapii care sa opreasca declinul si sa stapaneasca simptomele bolii.