pacate

pa´cate

    (pā´kãt)
a.1.Appeased; pacified; placated; tranquil.
Mentioned in ?
References in periodicals archive ?
de a fi condusi altfel decat dupa ideile pe care le-am enuntat in cuvantarea mea si care sunt la baza vietii mele politice, sprijinite pe pastrarea ordinei in folosul natiei, care altfel poate cadea in pacate mai grele decat ale vechiului regim.
Derivei ideologice din timpul administratiei Clinton ii urmeaza, din pacate, revirimentul experimentat sub presedentia lui George Bush Jr.
Din pacate, el nu poate fi abordat dintr-o perspectiva empirica, respectiv senzoriala, caci omul nu dispune de simturi care sa poata percepe continuitati, toate simturile noastre fiind calibrate pe alternante.
Din pacate, munca empirica cu privire la aceste procese este insuficienta, si este nevoie de mai multa cercetare inainte sa fie formulate afirmatii teoretice cuprinzatoare.
Pentru prima oara majoritatea comunitatii internationale--Comisia Europeana si Banca Mondiala si-au manifestat disponibilitatea de a se implica in derularea unor ample proiecte in Balcani, dar din pacate, realitatea ulterioara a demonstrat ca fondurile compensatorii destinate Romaniei, Bulgariei si Macedoniei pentru pagubele suferite de interventia militara in fosta Iugoslavie nu au fost accesate in suficienta masura.
Din pacate, femeile nu se gasesc in primele locuri ale vietii politice si civice.
Tot in Banat, lucrarile de la sfarsitul secolului al XIX-lea puncteaza unele aspecte esentiale ale evolutiei relatiilor in stitutionale intre biserica ortodoxa si cea catolica, dar din pacate se opresc aspura problemelor istorice si filologice, spre a da raspunsurile necesare celor care contestau continuitatea romanilor pe aceste meleaguri.
Dincolo de valoarea sa strict stiintifica, volumul este deosebit de important si pentru ca stimuleaza cooperarea dintre institutiile academice din Serbia si Romania si permite initierea celor preocupati fenomenele sociale contemporane, in realitatile din imediata lor apropiere geografica si culturala, care deocamdata sunt, din pacate, prea putin cunoscute cunoscute.